HomeNafta i gasHemikalijePlastikaGumaUsluge

Cevi i creva
Film, folije, ploce i trake
Plasticna ambalaza
Ostali proizvodi od plastike
Trgovina proizvodima od plastike


O namaDogadjajiLinkoviPublikacijeKontaktHomeProizvodi od plastičnih masa

 

Proizvodnja prerađevina od plastičnih masa je tokom 80-tih godina bila ubedljivo najpropulzivniji industrijski sektor u Srbiji. Čak i toko zadnje dekade, u situaciji kada je proizvodna aktivnost skoro svih industrijskih grupacija bila barem prepolovljena, rezultati koje je postizala industrija prerade plastičnih masa su bili samo nešto malo slabiji u odnosu na rekordne rezultate sa kraja osamdesetih godina.

Danas je u Srbiji za proizvodnju prerađevina od plastičnih masa nominalno registrovano oko 1,200 firmi, ali je procena da na industrijskom nivou stvarno aktivnih proizvođača nema više od 200. Ostale registrovane firme su ili mali proizvođači na nivou zanatske delatnosti ili trgovačke firme koje su u svoju registraciju unele za svaki slučaj i proizvodnju. Ovaj industrijski sektor je podjednako prisutan i u gradovima i u manjim mestima.

Proizvođači prerađevina od plastamasa su suočeni sa stalnim problemima na planu obezbeđenja iz uvoza dela sirovina koje se u zemlji ne proizvode, te opreme i rezervnih delova. Međutim, veći deo proizvođača se nekako snalazi, što se posebno odnosi na privatne firme koje su pokazale značajno veću fleksibilnost u otežanim uslovima za realizaciju poslovnih transakcija.

watches online watches store buy watch watches online shopping watch shop watches shop discount watches replica watches discount watch discounted watch discounted watches replica chanel handbags fake chanel handbag replica chanel bags replica chanel wallet replica watches fake watch good replica watches online store replica watch fake watches swiss replica watches fake watches swiss replicas watch swiss made replica watches replica designer handbags fake designer handbag from china fake designer handbag from china fake chanel handbag replica chanel bags replica chanel wallet Replica Watches Online Store Imitation Watches Online Store